Un popas la Crama Veche
În spatele Casei de Cultură din Bistrița (mai exact, fix aici) se “ascunde” un restaurant românesc numit Crama Veche. Noi am ajuns la recomandarea unor prieteni (Liviu și Cosmin), dar spun sincer că nu m-am așteptat să-mi placă atât de tare.
E un restaurant care place de la intrare. Un decor rustic și medieval cu foarte multă atenție la detalii. Ospătărițele sunt îmbrăcate în costumele populare ale zonei, la toaletă ușa se închide cu foraibăr. Bucătăria e deschisă și poți vedea, stând la masă, cum ți se gătește mâncarea.
Meniul e bogat și scris neaoș. Fetele care servesc sunt non stop zâmbitoare, chiar când un client fițos ca mine are pretenții cam exagerate. Mi-a plăcut și că era foarte curat, și că aveau tot ce era trecut în meniu (deși există un fel de disclaimer care spune că e posibil ca unele produse din vânat să lipsească, în funcție de sezon.
Nu puteam începe o masă ardelenească fără un platouaș, nu ? Apoi am testat ciorba de fasole cu afumătură, un cotlet de mistreț, o ceafă de mistreț și niște papanași. Platoul – roșii, brânză, ceapă, slană – m-a încântat foarte tare, la fel și ciorba. Cotletul de mistreț a fost doar un pic prea tare pentru gusturile mele, dar suficient de gustos cât să trec peste asta. Ceafa de mistreț, în schimb, a fost suculentă și fragedă.
Și prețurile sunt decente (platoul a fost 12 lei, cotletul 26 de lei, ceafa 23 de lei), dar ceea ce mă va face să revin la Crama Veche e curățenia și bunăvoința ospătărițelor. E un restaurant din Transilvania pe care-l recomandăm călduros.
Prin Transilvania este un proiect susținut de Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, EuroGsm, Electrogrup, realizat cu sprijinul Continental Hotels


Follow















